Sadržaj

Iako se sadržaj ovog bloga može podvesti pod „razno“, there is – indeed – a method to the madness. Izložbeni artikli su precizno (!) klasifikovani u kategorije, evo opisa onih najbitnijih…

sadrzz1Kategorija TEME sadrži tekstove u kojima su specifične teme obrađene u formi kolumne ili „malo proširene kolumne“. Te teme su rijetko kad aktuelne, više su onako opšte, metafizičke. Realno, valja biti ažuran i brz za te stvari, a svi znamo: ko žuri – noge lomi. (Držim se svojih mogućnosti, prim. aut.) Ima tu par filmskih tema, pa o ženama, blogu, zatim Novak Đoković, aerodrom Bihać (Željava), šovinizam, fejzbuk, nešto malo o Srbima… i tako.

Kategorija PORODICA obuhvata kratke priče ili crtice o mojoj porodici, većinom humoristične i inspirativne. Ti ljudi su osnova i kontrapunkt mog djelovanja. Hvala im ga, i na taj način.

Kategorija INSPIRACIJA sadrži radove drugih autora koji mene inspirišu – uglavnom gdje nađem neki dobar momenat u nekoj knjizi, mada je pregledom lako uočiti šta tu sve ima. Ta kategorija, nepravedno, nije baš popunjena.

Kategorija RECENZIJE / OSVRTI / UTISCI se naslanja na kategoriju Inspiracija jer sadrži opise raznih djela iz domena muzičke i filmske umjetnosti koja su me dovoljno inspirisala da im pišem opise. Nema puno tekstova al’ su mi svi dragi, mlogo.

Kategorija TERETANA je dom serijala Seksualno vaspitanje u teretani Sokolskog doma. ‘Nuff said.

Kategorija DJECA uvezuje tekstove koji imaju neke veze sa djecom. Obično se radi o nekim veoma simpatičnim, klasično dječjim momentima. Djeca su djeca su djeca… najbolja su kad su djeca.

Kategorija SEKS I SLIČNE STVARI daje neka objašnjenja kako se prave djeca, a i kako ih ne napraviti a dobro se zabaviti („Pajebotebog, može li ikako to dijete da se NE NAPRAVI?!“). Ne preporučuje se mlađima od 18 godina.

Kategorija DŽONTRANIZACIJA opisuje kako sam, igrom slučaja, stigao da izmasiram umorna ramena Džona Travolte. Slobodno možete pustiti sebi „Šta bi(h) dao da si na mom mjestu“.

Kategorija POEZIJA obuhvata surove visine orlovih gnijezda dometa mog poetskog izražaja. Izražavam se neredovno ali brutalno.

Kategorija LJUBAV sadrži tekstove koji sadrže trunke emocija te vrste. („Bogtejebo pa ti si kao kamen! Nikakvih emocija nemaš!“). Najmanja kategorija ikad.

Kategorija PLANINARENJE je možda najlogičnija od svih. Putopisanje planinarenja, uz prikladne foto albume (preporuka!). Kategorija trenutno nije u pogonu zbog neaktivnosti mog matičnog NPD „Nizbrdo“.

Kategorija PUTOVANJA ukoričava članke koje imaju neke veze sa putovanjem, bilo fizičkim bilo metafizičkim. Često je u kombinaciji sa kategorijom FOTOGRAFIJA. Umjesto fejzbuka, okačim po jednu sličicu i napišem nešto što nema veze s vezom da se pohvalim kako sam negdje bio i uočio neki zanimljiv detalj.

Dakle, to je većina kategorija ukratko objašnjenih, i pored sve logike njihove nomenklature. Ostale (vidljive) kategorije su uglavnom razvijene ispod limita detekcije. Takođe, tekst može nositi oznaku dvije ili više kategorija, ništa strašno.

Ukoliko se neko planira uhvatiti u koštac sa blogom, možda je najlakše tako – kategoriju po kategoriju, možda ovim redoslijedom. Možda ne. Bilo kako bilo, to je sadržaj.

Gratis, evo slika kako je Sadržaj nekad izgledao (sredinom marta 2013. godine na mojblog.rs platformi)…

sadry

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.