POLICIJA PRONAŠLA ORGANIZATORA PROTESTA U BANJALUCI!

Jedan od najmlađih milijardera na svijetu, čovjek koji stoji iza megapopularne internet društvene mreže Facebook, Mark Zuckerberg, pozvan je na informativni razgovor u Centar javne bezbjednosti Banjaluka!

poziv

Mladi preduzetnik je bio nemalo iznenađen kad mu je juče stigla pošta: između ostalih, tu se našla i mala plava koverta u kojoj se nalazio formular na njemu nepoznatom jeziku. Zuckerberg je, u želji da sazna o čemu se radi, uslikao dokument pa okačio na svoj Facebook zid sa molbom da mu se javi neko ko bi znao o kojem se tu jeziku radi, odnosno, šta je sadržaj. Jedan od glavnih programera Facebooka, porijeklom iz Srbije, među prvima je vidio molbu pa je svom šefu objasnio o čemu se radi. Nakon kratkog ubjeđivanja da vjerovatno nije ništa ozbiljno, te dužeg objašnjavanja o kojoj se zapravo zemlji radi, Mark je konsultovao Facebook sektor za statistiku iz kojeg su mu saopštili da je Bosna i Hercegovina mala zemlja u jugoistočnoj Evropi sa stopom nezaposlenosti od 45% ali u kojoj svaki stanovnik ima prosječno 3,7 profila na Facebooku! Nakon što je čuo ovaj podatak, oduševljeno je počeo da pakuje kofere za putovanje, radostan što će posjetiti zemlju sa najvećim brojem Facebook profila po glavi stanovnika.

Povodom ovoga, kontaktirali smo CJB Banjaluka sa pitanjem zbog čega je Mark Zuckerberg pozvan na razgovor gdje smo dobili odgovor od njihovog portparola da se radi o aktivnostima vezanim za policijsku akciju kodnog imena „Udri prljavog hipija“ koja je pokrenuta usljed protesta građana zbog gradnje na lokaciji u centru Banjaluke poznatoj kao „Picin park“. (Podsjetimo, protesti građana traju već deset dana zbog navodnih malverzacija prilikom prodaje zemljišta i izdavanja građevinske dozvole investitoru.) Portparol nam je pojasnio kako je nakon obrade podataka sakupljenih radom na terenu gdje su policijski agenti presreli razgovore nekih od protestanata koji su otkrili da je organizator protesta Facebook, utvrđeno da je odgovorno lice Facebooka Mark Zuckerberg te je isti pozvan na informativni razgovor a nakon toga će mu vjerovatno biti određen 30-dnevni pritvor a krivična prijava protiv njega će biti predata Okružnom tužilaštvu.

Zuckerberg je na svom Facebook profilu otkrio kako će zbog obaveza da propusti termin zakazan od strane CJB Banjaluka, ali da bi trebao da sleti na banjalučki aerodrom dana 11.06. oko 10:00 po lokalnom vremenu i pri tom je zamolio obožavaoce da mu ne spremaju svečani doček. S obzirom na ažurnost policijskih snaga u toku ove akcije, nema sumnje da će Zuckerberg na banjalučkom aerodromu, kao prvu stvar po izlasku iz aviona, vidjeti odbor za doček sastavljen od momaka u plavim uniformama.

Objavljeno i na: Balkan Tajms

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.